|
|
Particularitatea
vastei game de vinuri albe deriva din talentul de a capta in timpul
ceearii acestora finele arome care le diferentiaza in functie
de soi.
Vinurile
albe se recomanda a se consuma tinere, in primul sau al doilea
an de existenta, cand sunt fructuoase, aromate, sprintare, cu
o nuantata paleta de arome ce sugereaza parfumuri florale, de
fructe sau de pajisti multiflore.
|
 |
DRY
REISLING MURFATLAR DEMISEC
Vin alb demisec
cu personalitate de soi, culoare galben verzui. |
 |
REISLING
BACHUS DEMISEC
Vin curat si
sobru, cu o aroma de fermentare foarte placuta, ce-i confera un
echilibru si armonie gustativa aparte. |
 |
FETEASCA
ALBA VALEA CALUGAREASCA SEC
Vin de inalta
tinuta, cu o tipicitate aparte, aroma discreta de flori, delicat,
gust suav. |
 |
REISLING
ITALIAN RECAS SEC
Vinificat dupa
o tehnologie proprie, vinul pastreaza aroma din struguri, realizand
un vin tantar atragator de culoare verde galbui. |
 |
REISLING
JIDVEI SEC
Soi alb semiaromat
de mare finete olfactiva, proaspat, fructuos. |
 |
FETEASCA
ALBA BALADA KAROM SEC
Vin cu o aroma
eleganta cu parfum suav floral. |
 |
MILLENIUM
ALB SERVE SEC
Proaspat, complex
si echilibrat acest vin impresioneaza prin finetea parfumului de
tip floral si bogatia aromelor de fructe exotice. |
 |
SAUVIGNON
BLANC MURFATLAR SEC
Vin semiaromat
cu un discret parfum asemanator fanului cosit, datorat soiului si
potgoriei. |
 |
SAUVIGNON
BLANC TOHANI SEC
Soi semiaromat,
modern cu buchet florar si gust bine echilibrat. |
 |
SAUVIGNON
BLANC JIDVEI
SEC
Vin ce face parte
din gama vinurilor semiaromate, caracterizat prin distinctie, personalitate.
Este un vin echilibrat, amplu si sprinten. |
 |
SAUVIGNON
BLANC VINUL CAVALERULUI SERVE SEC
Are o prospetime
deosebita datorata unui gust acid echilibrat, delicat, rotund si
in acelasi timp amplu. |
 |
PINOT
GRIS VINTERA SEC
Culoare aurie
cristalina. Gust placut, echilibra, viguros, dar catifelat. |
 |
DRY
MUSCAT JIDVEI SEC
Aroma inconfundabila,
amintind de cea a strugurelui copt, fiind socotit unul din cele
mai renumite vinuri aromate din lume. |
 |
CHARDONNAY
SEC
Are o personalitate
aparte, specifica soiului. Prezinta o armonie intre aroma si aciditate
demna de retinut, ceea ce-l face sa fie preferat cu prioritate. |
 |
FETEASCA
REGALA PIETROASA DEMISEC
Vin cu aroma
neutrala, discret florala cu gust dulceag echilibrat. |
 |
FETEASCA
ALBA PANCIU DEMISEC
Vin cu aroma
primavarateca. Gust acru, placut, suplu, proaspat si delicat prin
armonie. |
 |
TRAMINER
JIDVEI DEMISEC
Vin cu aroma
specifica, distincta, personalizata. Culoarea este de la galben-auriu,
atunci cand este tanar, pana la galben-roscat dupa mai multi ani
de invechire. |
 |
GALBENA
DE ODOBESTI DEMIDULCE
Aroma neutrala,
gust placut, echilibrat, cu vinozitate pronuntata, usor sprintar
cu aciditate specifica potgoriei din care provine. |
 |
PERLA
JIDVEI DEMISEC
Vin savuros cu
aroma florala placuta, gust dulce acrisor, sprintar. |
 |
MUSCAT
OTTONEL TOHANI DEMIDULCE
VIn de culoare
galben stralucitor, aroma fina, gust rafinat, moale, placut. |
 |
GRASA
DE COTNARI IASI
DULCE
Vin semiaromat,
corpolent, bine echilibrat in aciditate, cu o culaore galben-auriu.
|
 |
TAMAIOASA
ROMANEASCA COTNARI DEMIDULCE
Vin dulce aromat
cu buchet de soi completat cu buchetul de vin invechit la sticla,
echilibra, corpolent. |
|
Prin
varietatea nuantelor sale coloristice si prin inflexiunile florareale
aromelor sale, vinurile roze se constituie intr-o gama de un modernism
relativ recent, regasindu-se cu predilectie intre preferintele iubitorilor
tineri de vinuri.
Un vin
roze bine realizat si atent selectat va aduce un buchet de sugestii
gustative si olfactive, care ne va indrepta simturile catre fratii
lor "de culoare", vinul roze fiind realizat printr-o fermentare
partiala a mustului pe pielitele de struguri.
|
 |
HARET
ROZE DULCE
Vin rubiniu deschis,
cu excelenta aciditate si o buna armonie gustativa. |
 |
BUSUIOACA
DE BOHOTIN IASI DEMIDULCE
Soi roze autohton
demidulce, semiaromat, cu parfum discret de trandafir, echilibrat
ca aciditate. |
 |
PINOT
NOIR ROZE VALEA CALUGAREASCA
SEC
Vin cu personalitate,
modern, usor taninos, extractiv si cu o aroma specifica de soi
si potgorie.
|
 |
BUSUIOACA
DE BOHOTIN VINCON DULCE
Vin roze de desert
cu usoara aroma florala bin echilibrat din aciditate. |
|
Categoria
vinurilor rosii poate fi considerata "artileria grea"
din gama miraculoasa a vinurilor. Aceasta remarca nu este gratuita,
deoarece in compozitia lor gasim o abundenta de substante astringente
(tainuri), substante colorante (antociani), precum si substante
aromatice specifice soilui.
Spre
deosebire se suratele sale, vinurile rosii necesita o perioada de
invechire la vas, care sa le confere un grad de rotunjime, de onctuozitate,
de pretenie, calitati adaugate in timp datorita unor reactii biochimice
intime.
|
 |
MERLOT
RECAS SEC
Vin obtinut din
struguri bine maturati, cu aroma fina de zmeura, rotund, catifelat,
de culoare rosie-rubinie. |
 |
MERLOT
BALADA SEC
Soi rosu nobil,
prietenos, catifelat, cu inflexiuni rubinii si aroma de fructe de
padure. |
 |
MERLOT
PIETROASA DEMISEC
Vin cu aroma
de fructe de padure, de zmeura, gust catifelat si culoare rubinie. |
 |
MERLOT
MURFATLAR SEC
Vin rosu proaspat,
in curs de maturare cu aroma specifica de zmeura, acid, taninos,
cu robustete gustativa. |
 |
MERLOT
SIENNA SEC
Vin elaborat,
corpolent, vioi, cu o buna rotunjire gustativa si de culoare rubinie. |
 |
FETEASCA
NEAGRA TOHANI DEMIDULCE
Soi autohton
ce se inscrie in gama vinurilor rosii nobile cu gust echilibrat
armonios. |
 |
FETEASCA
NEAGRA BECIUL DOMNESC DEMIDULCE
Vin rosu de culoare
rubiniu inchis cu aroma de prune uscate si gust catifelat. |
 |
PINOT
NOIR VALEA CALUGAREASCA DEMISEC
Vin rosu nobil
extractiv cu o buna corpolenta si aroma personalizata. |
 |
PINOT
NOIR MURFATLAR DEMIDULCE
Vin foarte fin
si elegant, armonic, rotund, moale, ce evolueaza intr-un timp mai
indelungat. |
 |
CABERNET
SAUVIGNON TOHANI SEC
Vin rosu nobil,
barbatesc, acid cu o buna maturare. |
 |
CABERNET
SAUVIGNON MURFATLAR SEC
Vin rosu barbatesc,
impresionant prin caracterul sau fructuos, care evolueaza excelent.
Rege al vonurilor rosii are o armonie gustativa complexa.
|
 |
CABERNET
SAUVIGNON VINCON SEC
Vin rosu cu personalitate,
bine maturat cu aciditate placutasi aroma specifica de soi.
|
 |
CABERNET
AUSLESE
DULCE
Vin licoros
obtinut din struguri rosii nobili, de culoare rosu rubiniu.
|
 |
CABERNET
SAUVIGNON VALEA CALUGAREASCA SEC
Vin de colectie,
cu un exceptional buchet de invechire la sticla, aroma complexa,
fin, catifelat, rosu inchis. |
|
Cand
avem in magine vinuri perlante, asociem imediat ideea unei sarbatori,
cuvantul "sampanie" devenind magic.
Poate
ca nu de multe ori alegerea unui vin perlant se face gandindu-ne
la o aroma speciala, ci mai degraba ca urmare a unui reflex de a
consuma sau de a oferi un vin perlant. Adesea, singurul lucru care
pare a fi comun, il reprezinta bulele de dioxid de carbon, pe care
orice amator le-ar aprecia in maniere diferite. Nu acestea sunt
esentiale. Ele fac doar diferenta intre VINURILE SPUMANTE (obtinute
dupa metoda champenoise), cand originea bulelor este fermentarea
in sticla si VINURILE SPUMOASE, cand originea bulelor o reprezinta
tuburile de dioxid de carbon alimentar.
|
 |
FABER
CUVEE ROYALE
DEMIDULCE
Este o bautura
cu perlare fina a carui prospetime si delicatete sunt inconfundabile. |
 |
MILLENIUM
PRAHOVA
DEMISEC
Obtinut din renumitele
hrube de la Azuga prin metoda refermentarii in butelii, se caracterizeaza
prin perlare fina, de lunga durata ce contureaza valoaroase componente
olfactive din compozitia vinului. |
 |
PREMIUM
PANCIU
DEMISEC
Vin spumant obtinut
prin metoda traditionala de fermentare in sticla, cu aciditate specifica
zonei si o fina perlare. |
 |
GRAND
PREMIER PANCIU
DEMISEC
Vin spumant obtinut
prin metoda traditionala in hrubele de invechire la temperatura
constanta, cu aroma delicata, gust sprintar si perlare abundenta. |
|
|